Biograf Royal Tranås

Film är bäst på bio

Drama

The Call of the Wild

"The Call of the Wild - Skriet från vildmarken" bygger på den älskade historien om Buck, en godhjärtad hund vars liv vänds upp och ned när han plötsligt tvingas flytta från tryggheten i Kalifornien till Alaskas vildmarker.

Längd: 
1 tim 40 min
Ålder: 
11 år

Charter

Sameblod-regissören Amanda Kernell är tillbaka med ännu ett starkt kvinnoporträtt.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Spring Uje spring

Uje Brandelius självbiografiska berättelse vävs ihop med popmusik om livet och vardagen. Det är när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om som frågan ställs på sin spets: vad är det som är värt nåt?

Längd: 
1 tim 15 min
Ålder: 
Ej granskad

Min pappa Marianne

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner.

Längd: 
1 tim 50 min
Ålder: 
Barntillåten

Top Gun: Maverick

Efter mer än 30 års tjänstgöring som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ”Maverick” Mitchell där han hör hemma – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna och undviker den befordran som skulle komma att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Queen & Slim

På en misslyckad första dejt tillsammans i Ohio blir en svart man och en svart kvinna stoppade för en mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar med både plötsliga och tragiska resultat när mannen dödar en polis i självförsvar.

Längd: 
2 tim 12 min
Ålder: 
Ej granskad

Parasit

Vinnare av Guldpalmen på Cannes filmfestival.
Oscars för Bästa film, Bästa regi, Bästa orginalmanus och Bästa internationella film.
Det är den första icke engelskspråkiga filmen någonsin att vinna galans tyngsta pris: Bästa film.

Längd: 
2 tim 12 min
Ålder: 
15 år