Biograf Royal Tranås

Film är bäst på bio

Drama

Quick

Två journalister bestämmer sig för att ta sig ann lögnerna som fällde Thomas Quick - rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt.

Längd: 
2 tim 12 min
Ålder: 
15 år

Ad Astra

Astronauten Roy McBride färdas till solsystemets yttersta delar för att försöka hitta sin försvunne far. Hans resa kommer att avslöja hemligheter som sätter mänsklighetens existens på prov och samtidigt ifrågasätter vår plats i universum.

Längd: 
2 tim 3 min
Ålder: 
15 år

And Then We Danced

Merab dansar i det georgiska nationalkompaniet med sin partner Mary och drömmer om en plats i huvudkompaniet. Hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske Irakli en dag ansluter till kompaniet och blir hans största rival, men även hans största åtrå.

Längd: 
1 tim 45 min
Ålder: 
11 år

En komikers uppväxt

Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Le Mans '66

Den amerikanska bildesignern Carroll Shelby (Matt Damon) och föraren Ken Miles (Christian Bale) kämpar mot storbolagen, fysiklagarna och sina egna demoner för att tillsammans bygga en revolutionerande racerbil som ska utmana Ferrari under 24-timmarsloppet i Le Mans 1966.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Joker

Arthur, en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker… men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Blinded by the Light

I 80-talets England kämpar en tonåring med pakistanskt ursprung med passa in både i skolan och hemma. Men när han en dag upptäcker Bruce Springsteens musik förändras allt.

Längd: 
1 tim 54 min
Ålder: 
7 år