Biograf Royal Tranås

Film är bäst på bio

Drama

Le Mans '66

Oscarbelönade Matt Damon och Christian Bale spelar huvudrollerna i "Le Mans '66" som är baserad på den sanna historien om den legendariska bildesignern Carroll Shelby och den orädde föraren Ken Miles.

Längd: 
2 tim 33 min
Ålder: 
11 år

Judy

Året är 1969, och flickan som blev allas älskling i Trollkarlen från OZ är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder sig Judy för en rad utsålda konserter i London. Hon är lycklig med sin nya kärlek, den tretton år yngre Mickey.

Längd: 
1 tim 57 min
Ålder: 
7 år

Knives Out

När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc.

Längd: 
2 tim 11 min
Ålder: 
Ej granskad

Parasit

Ki-taeks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund.

Längd: 
2 tim 12 min
Ålder: 
Ej granskad

Jag kommer hem igen till jul

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta.

Längd: 
1 tim 54 min
Ålder: 
7 år

Om det oändliga

Med "Om det oändliga" följer Roy Andersson upp sitt filmiska uttryck med en reflektion över mänskligheten i all dess skönhet och grymhet.

Längd: 
1 tim 16 min
Ålder: 
11 år

Joker

Arthur, en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker… men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad.

Längd: 
2 tim 2 min
Ålder: 
15 år