Biograf Royal Tranås

Film är bäst på bio

Drama

Widows

OBS! Filmen är inställd! Vi har inte fått filmen så vi kan tyvärr inte visa den.

Längd: 
2 tim 8 min
Ålder: 
15 år

Aniara

Aniara är ett av de många rymdskepp som ska flyga Jordens befolkning till nya hemplaneten Mars. Men just när Aniara lyfter kolliderar farkosten med en asteroid, och tappar sin kurs. Passagerarna ombord inser att de aldrig kommer att nå sitt mål. Från Harry Martinsons bok.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Glass

Glass tar vid där Split slutade och Dunn jagar nu Crumbs övernaturliga alter ego The Beast i en allt intensivare jakt. I skuggorna väntar Price, som sitter inne med avgörande hemligheter rörande de bägge männen. Från Unbreakable ser vi återigen Bruce Willis i rollen som David Dunne och Samuel L.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Britt-Marie var här

Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Green Book

Tony Lip, en fd utkastare från de italiensk-amerikanska kvarteren i Bronx New York, anställs för att köra den världsberömda klassiska pianisten Don Shirley, med rötter i den afroamerikanska kulturen, på en konsertturné genom djupaste amerikanska södern. Ett minst sagt udda par.

Längd: 
2 tim 10 min
Ålder: 
7 år

The Wife

Joan Castleman är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur.

Längd: 
1 tim 41 min
Ålder: 
Ej granskad

X&Y

En konstnär har valt ut en känd manlig skådespelare för att de tillsammans, inom ramen för en spelfilm, ska dekonstruera sig själva och sina invanda roller. De ger sig in i en gränslös lek med sin omgivning i ett utforskande av identitet, manligt och kvinnligt.

Längd: 
1 tim 52 min
Ålder: 
Ej granskad

Boy Erased

En nutidsberättelse om hur Garrard Conleys som 19-åring outades som gay för sina fundamentalistiskt kristna föräldrar. Han ställdes inför valet att antingen förskjutas av familjen eller delta i kyrkans konversionsterapi för att ”bota” hans homosexualitet och omvända honom till heterosexuell.

Längd: 
1 tim 55 min
Ålder: 
11 år

The Favourite

Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike, men ändå frodas ankracing och ananasätande. Den bräckliga Queen Anne (Olivia Colman) sitter på tronen medan vännen Lady Sarah (Rachel Weisz) styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar.

Längd: 
Ej definierad
Ålder: 
Ej granskad

Sidor