Biograf Royal Tranås

Film är bäst på bio

Nomadland

NOMADLAND | Official Trailer | Searchlight Pictures

Chloé Zhaos hyllade Nomadland är lika delar ett intimt karaktärsporträtt som en vidsynt skildring av vår tids USA. En film om att köra långt, långt bort för att hitta hem. Mittemellan det dokumentära och fiktionella berättandet fångar Zhaos empatiska kamerablick människoöden på drift från komplicerade liv genom vidunderligt vackra landskap. Ett tonmässigt helt singulär filmhantverk om själens behov att fortsätta framåt för att återfå framtidstron. En absorberande amerikaskildring om de öppna vägarnas säregna dragning och den öppna himlens helande förmåga.

I filmen får vi följa Fern (Frances McDormand), en kvinna som, efter den ekonomiska kollapsen i den lilla staden på Nevadas landsbygd, packar sin bil och ger sig ut på vägarna för att upptäcka livet utanför det konventionella samhället, som en modern nomad. I filmen träffar vi verklighetens nomader, Linda May, Swankie och Bob Wells som blir Ferns mentorer och vänner under hennes utforskning av det vida landskapet ivästra USA.

Vinnare av Guldlejonet coh Golden Globe för bl.a. bästa film och bästa regi.
Nominerad till 6 Oscar för bästa film, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi, bästa manus, bästa foto och bästa klippning.

Längd: 
1 tim 48 min
Ålder: 
Barntillåten
Premiär: 
26 mar 2021
Pris: 
120 kr
Genre: