Biograf Royal Tranås

Film är bäst på bio

Drama

Cruella

Möt Cruella de Vil som du aldrig sett henne förut! Äntligen kommer här hela historien om hur hon blev den rebelliska, eleganta och hämndlystna Cruella.

Längd: 
2 tim 13 min
Ålder: 
11 år

Promising Young Woman

Alla sa att Cassie var en lovande ung kvinna ... tills en mystisk händelse plötsligt ändrade riktningen för hennes framtid. Men ingenting i Cassies liv är vad det verkar vara: hon är grymt smart, obarmhärtigt listig och hon lever ett hemligt dubbelliv om natten.

Längd: 
1 tim 53 min
Ålder: 
15 år

Minari

Jacob och Monica lämnade Korea för möjligheternas land USA, och har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit. Nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd, där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker.

Längd: 
1 tim 55 min
Ålder: 
Ej granskad

En runda till

Thomas Vinterbergs (Festen, Jakten) hyllade drama med Mads Mikkelsen i spetsen. Filmen har, trots pandemin, setts av över 800 000 på dansk bio.

Längd: 
1 tim 57 min
Ålder: 
11 år

Nomadland

Chloé Zhaos hyllade Nomadland är lika delar ett intimt karaktärsporträtt som en vidsynt skildring av vår tids USA. En film om att köra långt, långt bort för att hitta hem.

Längd: 
1 tim 48 min
Ålder: 
Barntillåten

Tove

Helsingfors, 1945. Kriget är slut och för Tove Jansson börjar livet igen. Hon hänger sig åt långa festnätter, men också tvivel på sitt konstnärskap. Hon har en varm kärleksrelation med åländske politikern Atos Wirtanen, men när hon möter teaterregissören Vivica Bandler blir hon blixtkär.

Längd: 
1 tim 55 min
Ålder: 
Ej granskad

Relic

Den sinnesförvirrade änkan Edna rapporteras försvunnen från sitt förfallna hem. Hennes dotter och barnbarn beger sig till huset för att ta reda på vad som hänt. När Edna plötsligt dyker upp igen är hon sig inte lik. Men än värre – hon är inte ensam.

Längd: 
1 tim 29 min
Ålder: 
15 år

The Father

Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och föreställningar.

Längd: 
1 tim 37 min
Ålder: 
Ej granskad

Sidor